WAT?

Een positief, vooruitstrevend project voor Londerzeel!

WAAROM?

Het gaat goed, maar het kan nog beter!

Eigenlijk is Londerzeel toch de max. Je kan er goed wonen, genieten van het groen, deelnemen aan het actieve verenigingsleven, winkelen in het bruisende centrum en profiteren van de goede ligging. We beschikken over vier mooie dorpskernen met elk hun eigen karakter. Eenheid in verscheidenheid, of hoe zegt men dat?

Maar tegelijk staat ook Londerzeel voor heel wat grote uitdagingen: we hebben steeds meer ruimte nodig, we leven langer en iedereen moet mee kunnen. Een efficiënt, weldoordacht en groen ruimtebeleid is nodig om ‘den bruis’ in Londerzeel niet te verliezen. Het moet hier prettig wonen blijven, op maat van ieders budget. Een andere uitdaging is om mensen nog meer bij elkaar te brengen, zeker in een maatschappij die steeds meer ouderen en alleenstaanden kent. En niemand mag kopje onder gaan, iedereen moet mee op de volgende golf die eraan komt voor Londerzeel.

Wij denken dat deze uitdagingen het best kunnen aangepakt worden met een kritische, maar vooral positieve en optimistische mindset. Elke uitdaging zien wij niet als een probleem, maar is juist een kans om Londerzeel nog aangenamer, beter en gelukkiger te maken. Dit is mogelijk als we met voldoende kennis van zaken en zonder taboes oplossingen durven zoeken die verder reiken dan enkel de komende bestuursperiode. We willen Londerzeel klaarstomen voor de toekomst!

WIE?

We willen dit mogelijk maken met een groep van geëngageerde mensen uit Londerzeel, Steenhuffel, Malderen en Sint-Jozef. Allemaal met grote interesse in gemeentebeleid, maar waarvan niet iedereen het onmiddellijke idee had om op een lijst te staan. De hardheid en het negativisme van de politiek heeft namelijk intussen ook het gemeentelijk niveau bereikt. En de drempel wordt steeds hoger om zich te binden aan een (nationale of plaatselijke) partij en de bijhorende stempel.

Daarom hebben we het anders aangepakt en gekozen voor een project. Een project met mensen met verschillende inzichten en overtuigingen, die hun kritisch denken te allen tijde bewaren, maar die zich tijdelijk verenigd hebben om gedurende zes jaar werk te maken van een aantal doelstellingen voor Londerzeel. Wat daarna komt, zien we dan wel weer. De toekomst van pro1840 is niet belangrijk, waar de gemeente binnen 6 jaar staat, is dat wel!

We weten dat we niet alle wijsheid in pacht hebben en dat ook anderen goeie ideeën hebben. We  zullen dan ook steeds een zeer open en positieve houding aannemen tegenover iedereen die het goed meent met onze prachtige gemeente. Over partij- en ideologische grenzen heen!