Enkele vrienden hebben me gevraagd om mijn gedacht neer te schrijven over Pro1840. ‘t Zijn goeie vrienden dus doe ik dat met veel plezier, ondanks mijn lichte aversie van (en bijgevolg matige interesse voor) politiek. Die vrienden hebben me trouwens sterk verrast met hun keuze om een politieke lijst te vervoegen. Niet dat dit iets nieuws zegt over hen, ik ken ze goed genoeg en al langer dan vandaag kijk ik op naar deze erg interessante, getalenteerde en sympathieke mensen. Maar zij in de politiek?! Dat zegt dan toch vooral iets over Pro1840. Er is duidelijk iets bijzonders aan dit team mensen: zo veel zin om hun interessante visies, expertise en ervaring te delen, om van elkaar te leren, om elkaar te leren kennen en om samen te werken met iedereen. Gedreven door de liefde voor Londerzeel … en door positivisme, dat wat deze heterogene groep zo sterk maakt. Ik zie een apolitieke beweging die een verschil kan maken, gewoon, door er te zijn, niet noodzakelijk door stemmen te halen.

Men heeft me gevraagd om mijn gedacht neer te pennen, niet om reclame te maken, dus hier gaan we: op 14/10 kleur ik Pro1840 en ik kan iedereen aanraden om hetzelfde te doen. Mijn stem gaat trouwens naar Yoeri Conickx! Olé! Voilà, dat is er ook uit. Maar ik wil jullie even graag aanmoedigen om voluit voor Jorge van Groen en Gert van N-VA te gaan. Of wacht! Ook bij LWD en CD&V zitten vrouwen en mannen waar je volgens mij iedereen in Londerzeel een mooie gunst mee doet… Wat ik nog wel graag kwijt wil over Pro1840 is het volgende: deze nieuwe lichting is gemaakt om mensen dichter bij elkaar te brengen en bruggen te bouwen. Wat er ook beslist wordt op 14 oktober, met deze aanwinst heeft Londerzeel de verkiezingen nu al gewonnen.

Iedereen bij CD&V, Groen, LWD, N-VA en Pro1840: bedankt voor jullie engagement naar onze gemeente en geniet van de ongetwijfeld leuke samenwerking.

Misschien komt het toch nog goed met die aversie, stel je voor.