good or bad

Terwijl we evenementen aandoen, worden we aangesproken over onze ‘campagne’.  Dank daarvoor, zo weten we waar onze werkpunten liggen.  Men vraagt waarom we niet ‘harder’ of ‘agressiever’ uit de hoek komen/reageren. Wel, voor ons is dit een pluim, want we komen over hoe we ons wilden profileren.  Niemand van ons staat te trappelen om aanvallender te werk te gaan.  Toen we Pro1840 opstartten, werden er lijnen uitgezet die ons overtuigd hebben mee te doen. Niemand wou in een project stappen wiens campagne eruit bestaat anderen neer te sabelen.

Beslissingen voor onze gemeente worden nooit door slechts 1 partij of persoon genomen en dus is er een gedeelde verantwoordelijkheid.  Wij begrijpen/geloven dat onze lokale politici mensen zijn met de beste bedoelingen voor onze gemeente.  Dit kan naïef overkomen, maar wat bereik je met negativisme en cynisme? Positivisme is net onze sterkte.  Na 14 oktober zal men toch samen moeten werken, als team.
Vóór Londerzeel, Malderen, Steenhuffel en Sint-Jozef.

Kriebelt het dan niet als we een slag onder de gordel krijgen, als we uitgedaagd worden met ‘fake news’? Tuurlijk wel.  Wij zijn ook maar mensen, maar die kwaadheid gaat snel liggen.  Wat is het makkelijkste? Reageren of eens diep ademen en afvragen of kritiek terecht is?  Wij kiezen voor de moeilijkste weg: of negeren of onderbouwd, neutraal en objectief weerleggen.  Wij hebben de waarheid niet in pacht en beseffen dat we met terechte kritiek iets kunnen doen.  Indien onterecht?  Dan ademen we eens goed in en uit en laten het van ons glijden “like water from a duck”.  Eerlijk duurt voor ons echt het langst.  We kiezen er bewust voor om onze energie te steken in positieve zaken.  Ons ego is ondergeschikt. Maar we weten wel héél goed wat we willen.  Dit ís onze identiteit.  PRO 1840! it’s all in the name.

Dus ja, wij houden ons aan de afgesproken regels in verband met affichage en plaatsen geen borden waar verenigingen dat ook niet mogen doen.  Ook zetten we niets op eigendom van nietsvermoedende dorpsgenoten en we houden ons aan de wet door niet aan sponsoring te doen of gadgets uit te delen.  We kunnen het spel anders spelen, maar dit gaat in tegen onze waarden. Onze waarden zijn ons hoogste goed. Geloofwaardigheid kan je niet ‘kopen’.

Trouwens, sinds wanneer is braaf zijn iets slecht geworden?