Yoeri ConickxAls je me een jaar geleden gezegd dat ik op 14 oktober op een lijst zou staan, ik had eens goed gelachen en je op een pintje getrakteerd (een gemiste kans, denk daar maar eens over na ?). Maar van een eerste gesprek komt er een tweede, een derde … 
Je hoort van verschillende mensen waar je respect voor hebt dat ze er ook over aan het nadenken zijn, en plots hoor je jezelf zeggen; “Ja, ik doe mee.”

Wat dan mijn grootste motivatie was? De goesting! De goesting om er in te vliegen samen met een groep mensen die allemaal klaar staan om bergen te verzetten, bruggen te bouwen, grootse dingen te realiseren, die zich allemaal willen smijten om een gezamenlijk doel te bereiken.

Het deed me weer even denken aan de dagen dat ik in het bestuur zat van JH Onder De Toren (ODT of Den Toren voor de vrienden) en we met een groep jongeren met veel goesting (nee, niet die goesting) ongelooflijk zotte dingen hebben gerealiseerd. We stonden er op dat moment misschien niet bij stil, maar wij hebben geschiedenis geschreven. Van het soort die je helaas of misschien maar best niet in boeken zal terugvinden, maar die in meerdere harten en geheugens gegrift staat en die te pas en te onpas naar boven komt op nostalgische momenten die beginnen met “Weet ge nog toen in den Toren …”.

Die goesting had ik ondertussen ook al teruggevonden bij de ouderraad van de kleuter- en lagere school van ‘de Virgo’ en bij Design is Dead, het bedrijf waar ik sinds maart werk. En nu dus ook bij Pro1840!

Met die goesting gaan we vanaf 2019 hoe dan ook iets doen! Wacht maar af!