Ik woon al jaren in Londerzeel en interesseer me ook al jaren in politiek. Tot nu bleef mijn engagement steeds beperkt tot (gevraagd of ongevraagd) mijn mening geven. Ook al werd de vraag verschillende keren door verschillende mensen gesteld, nooit heb ik me echt geroepen gevoeld om de stap te zetten naar de actieve politiek.

Toen deze zomer de vraag kwam van Pro1840 was mijn eerste reactie dan ook eerder een “neen dank u”. Tot ik besefte dat het misschien eens tijd werd om toch eens “uit mijn pijp te komen”. Er werd mij ook zeer duidelijk gemaakt dat een engagement kon ingevuld worden naar eigen kunnen en willen.

Ik ben dan met een klein hartje in het verhaal gestapt en eens gaan luisteren naar waar deze beweging juist voor stond en hoe ze het dachten in te vullen.
Groot was mijn verbazing toen ik merkte dat er ook zeer open en respectvol aan politiek kon gedaan worden.

Een zeer plezante, enthousiaste groep mensen die net als ik het beste willen voor Londerzeel. Dus ik vond hier zielsverwanten, niet alleen qua inhoud maar ook qua stijl.

Mijn engagement groeit nog elke dag en ik ben zeer blij en trots om deel te kunnen uitmaken van dit verhaal.