Ik ben Lut en ik woon al zeer lang in Malderen…ze zeggen, hier geboren en getogen. School gelopen in de ‘maskes’school en dan uitgezwermd naar Mechelen, later Gent en teruggekeerd naar de roots, het dorp. Ik kies voor dit dorp voor zijn rust maar ook omdat het hier bruist. Malderen heeft een verenigingsleven om U tegen te zeggen. Ik doe echt mijne hoed af voor al die vrijwilligers in al die verenigingen.

Mijne ‘moteur’ draait rond verantwoordelijkheid…ik zie het als een noodzaak, zorgen voor je omgeving, je gezin, je buurt, je dorp. .Ik kan me boos maken over zwerfvuil, daarom ook ben ik er bij tijdens de zwerfvuilactie, ik lees graag en ben vrijwilliger in onze bib, ik wil een veilige omgeving voor onze kinderen, onze ouderen….. Ik heb me jaren geëngageerd als raadslid in het OCMW en later in de gemeente. Ik denk dat ik er ondertussen een dikke 20 jaar opzitten heb…

En nu is er een nieuw verhaal, Pro1840…nieuwe mensen, die met enthousiasme en kennis onze gemeente willen klaarstomen voor de toekomst…dit is een verhaal met en door mensen.

Nog wat over mij ? In mijn vrije tijd ben ik aan t stappen, wandelen, de bergen….Corsica, Dolomieten, Pyreneeën…maar ook de Dodentocht, of de Oxfam Trailwalk…af en toe word ik graag getriggerd …en 100 km is en blijft toch een uitdaging.

Boodschappen doe ik met de fiets, ik koop het liefst in mijn buurt…en mijn favoriet plekje in Londerzeel is de plukboerderij in Malderen…een mooi initiatief van jonge mensen, ik steun.
En binnenkort verhuis ik dan, een nieuwe stap voor mij, voor ons. De kinderen uit het huis, het huis is te groot, de tuin is groot…we verkopen ons huis en gaan kleiner wonen, nog dichter in het centrum. Dit is een stap, die we al jaren voorbereiden. Tuurlijk is dat niet evident, er zijn de herinneringen aan dit huis, je kinderen zijn hier groot geworden, je hebt het huis zelf verbouwd maar toch…ik geloof in deze sprong. Het stelt onze toekomst veilig en zal onze zelfstandigheid ten goede komen…