Van alle plaatsen waar ik al gewoond heb (en geloof me, dat zijn er best wat) voel ik me het meeste thuis in Londerzeel. Na de Kempische zandgronden achter te hebben gelaten, ben ik ongeveer 20 jaar geleden grondgebied 1840 binnengekomen en instant voelde ik me er thuis. Het gevoel van een ‘vaste thuis’ te hebben is heerlijk!

Dat is dan ook exact hetgeen ik onze kinderen wil meegeven. Ik wil niets liever dan ze in een plaats te laten opgroeien waar de gemeenschap dicht bij elkaar staat, waar iedereen voor elkaar klaar staat, waar iedereen in mee kan. Kortom, een grondgebied waar het voor élke generatie aangenaam wonen is. Een grondgebied met veel groen en met genoeg ruimte, waar we over moeten waken dat het allemaal betaalbaar blijft.

Zelf ben ik voorheen nooit politiek actief geweest. Zoals zovelen tegenwoordig kan (en wil) ik geen kleur kiezen. Vaak was politiek dan ook een ver-van-mijn-bed show. Maar met Pro1840 zit ik helemaal op dezelfde golflengte! Met deze groep positivo’s kunnen er bergen verzet worden.

We staan allemaal voor verschillende (grote en minder grote) uitdagingen voor Londerzeel. Maar met de keuzes die we vandaag maken, bepalen wij de toekomst van onze kinderen. Samen met Pro1840 wil ik ervoor zorgen dat ook zij hier vooral veilig en vol fijne herinneringen kunnen opgroeien.