Al jaren volg ik de politiek vanaf de zijlijn, met de geïnteresseerde blik van een kritische burger. Eerst een Kempisch dorp, daarna de Stad aan de Stroom en later de Brusselse metropool waren intrigerend en amusant om te volgen. Actief aan politiek doen was echter niet aan mij besteed. In de zoektocht naar een nieuwe woning kwamen we in Londerzeel terecht. Een levendige dorpskern, leuke handelszaken, zomerse terrassen, een groene omgeving en de nabijheid van de A12 waren doorslaggevend in onze keuze om hier te komen wonen.

Via het school- en verenigingsleven leerden we nieuwe mensen kennen, die ons opnamen in hun gemeenschap. Enkelen onder hen namen deel aan de politiek en hun inzet en begeestering gaven me goesting om zelf iets te doen voor mijn nieuwe gemeente. Net toen ik op het punt stond om kleur te bekennen, ontstond Pro1840. Een beweging waarbij ik van bij de eerste samenkomst voelde dat het mogelijk was om iets nieuws te doen. Een beweging die de kracht bezit om er op enkele maanden tijd te staan en om de komende 6 jaar actief mee te werken aan onze dynamische gemeente.

Pro1840 is voor mij de som der delen. Een mix van ervaren mensen en enthousiaste nieuwkomers waarbij iedereen een even grote stem heeft.

Pro1840 is een optelling van Pro en 1840, oftewel, met een positieve en progressieve blik naar onze gemeenschap kijken zodat Londerzeel mee is met de toekomst en klaar is voor die toekomst. Een som van jong en minder jong, maar allen met een jeugdige blik. Een dynamische groep waar elk individu zichzelf kan zijn.

Pro1840 heeft mijn vriendenkring vergroot, mijn gedachtegoed verruimd en mijn geloof in de menselijkheid naar een hoger niveau getild. Ik hoop dit te kunnen uitdragen naar heel Londerzeel. Samen kunnen we Londerzeel nog beter maken om in te leven.