Van de vele vragen die we krijgen is “welke kleur hebben jullie nu eigenlijk?” een die regelmatig terugkomt. Mensen stoppen nieuwe initiatieven graag in vakjes. 😉

Voor ons is dit een non-issue, maar als mensen ons een vraag stellen, antwoorden wij natuurlijk graag, welopgevoed als we zijn. Pro1840 heeft geen eigen politieke kleur. Pro1840 gaat over Londerzeel en over VOOR iets zijn. En dat leeft bij mensen van verschillende overtuiging. We hebben mensen met een liberale achtergrond en mensen die op nationaal vlak eerder Groen genegen zijn. Onze lijsttrekker en enkele anderen hebben een sp.a-achtergrond, en er zijn er die N-VA nationaal volgen. Maar hier in Londerzeel hebben we van al die kleurtjes een mooie mix gemaakt tot een positief project voor onze gemeente. Dat zie je trouwens in alle kleuren die we gebruiken in onze campagne. Je kan het nog het best vergelijken met een regenboog.

Het voordeel is dat geen enkele nationale partij zeggenschap heeft over onze standpunten en organisatie. Wij hebben voor alle duidelijkheid geen probleem met politieke partijen, maar we geloven dat de manier waarop vandaag aan partijpolitiek gedaan wordt niet meer de beste manier is om de uitdagingen waar we voor staan aan te pakken. Zeker niet op lokaal vlak. Wij geloven daarentegen dat wij als individuen, elk met onze achtergrond en kleur, iets kunnen en moeten bijdragen.

Wij hebben geen contacten met andere pro-bewegingen in andere gemeenten, omdat we juist vinden dat iedereen in zijn eigen gemeente moet doen wat hij/zij daar het beste acht.

Dus een volgende keer als je iemand hoort verkondigen dat Pro1840 zo of zo is, dan kan je antwoorden. “Pro1840 is onafhankelijk en vertegenwoordigt alle burgers van Londerzeel, los van welke politieke strekking zij verder hebben.” Want je kan ons nu eenmaal niet in een bepaalde hoek duwen. We zijn een verzameling. En het geheel is meer dan de som der delen. Nu en de komende zes jaar.

 

PS: Met dank aan Rol-O-Print voor de v-borden én de foto er van. 😉