Toen men mij aansprak of ik interesse had om mee te doen met een nieuw project voor Londerzeel had ik, eerlijk gezegd, een mengeling van gevoelens. Eerst kwam verbazing, ik was erop bedacht dat er elke moment iemand mij zou komen vragen of ik het programma Banana Split ken. Toen dat niet gebeurde groeide mijn interesse, maar met de nodige argwaan. Ik sliep er eens over en besloot eens te luisteren. Nieuwsgierigheid won het dus van argwaan. Ik zou mijn mening beter kunnen vormen na een dialoog.

Ik zat met een boel (kritische) vragen. Deze werden rustig gecounterd en mijn twijfel ebde weg. Ik was dan wel geïnteresseerd in politiek, maar heb mij nooit gebonden gevoeld aan de ideologie van 1 partij. Mijn eigen stemgedrag heeft altijd afgehangen van de partij die, volgens mij, met de meest steekhoudende oplossingen voor actuele problemen kwam aanzetten. Door de ‘trend’ van het moddergooien, steeg mijn cynisme en had ook ik het gevoel dat men niet bezig was met de echte problemen en dat men vergat waarvoor men verkozen was. Toen bleek dat ons project net dàt wou tegengaan, besloot ik een stap verder te gaan en een vergadering bij te wonen.

Blijkbaar bleken ook enkele (oude) kennissen interesse te tonen. We stelden onszelf voor en gaven ieder onze redenen waarom we geïnteresseerd zijn in het project. Ondanks onze verschillende achtergronden vonden we onze gemene deler in verschillende standpunten (en humor) en werd er respectvol naar elkaars mening geluisterd. Ik was echt aangenaam verrast. En dat gevoel is gebleven. Ik blijf aangenaam verrast worden door “onze ploeg”.

Eerlijk, wat het resultaat ook mag zijn op 14 oktober, ik heb sowieso al het gevoel gewonnen te hebben. Daar waar ik vroeger nogal cynisch en bevooroordeeld het politieke schouwspel volgde, ben ik nu hoopvol en enthousiast. Het kan écht anders! Als ik zie wat onze groep op korte tijd al bewerkstelligd heeft, dan kan ik tevreden vaststellen dat we gedreven worden door idealisme en de wil om de inwoners van 1840 een nog betere gemeente te bieden. Ik ben oprecht blij omringd te zijn door deze enthousiaste bende. En trots er deel van te mogen uitmaken!